A remény szobra lett a fogyatékkal született fiúcska síremléke
2020. december 28. írta: Virtuális Kávézó

A remény szobra lett a fogyatékkal született fiúcska síremléke

Ez a szívszorítóan szép síremlék Salt Lake City temetőjében található. Egy apa tervezte, akinek kisfia súlyos fogyatékossággal született és 11 évesen meghalt. A reménység jelképévé vált sírhelyet évente több tízezren keresik fel.

Kép forrása: mymodernmet.com

 

1988-ban Matthew Stanford Robinson oxigénhiánnyal, vakon született és nyaktól lefelé megbénult. Az orvosok azt mondták szüleinek, hogy csak néhány órát fog élni. Végül azonban nem így lett. 1999. február 21-én álmában halt meg, 11 éves korában.

2000-ben édesapja úgy döntött, hogy különleges sírkövet készít a fia emlékére Salt Lake City temetőjében. Olyat, ami Matthew-t ábrázolja, de nem a földi terhek miatt érzett szomorúságot és gyászt, hanem a reményt fejezi ki.  Így született a lélegzetelállító szobor a kisfiúról, aki a kerekesszékéből az ég felé nyúlva felemelkedik.

A szobrot már több millióan megcsodálták.

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualiskavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr6616357722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kávéház Magazin · https://kavehazmagazin.hu 2021.01.27. 20:14:57

Hát... lehet, hogy reményt fejez ki a szobor, de nekem most fojtogatja valami a torkomat...
süti beállítások módosítása